Hands on Design wedstrijd

Van 19 november 2016 tot en met 5 maart 2017 toont ‘Hands on Design’ de chemie tussen maker, designer en bedrijf. In de tentoonstelling ontdek je design, ontworpen en gemaakt vanuit de innovatieve kracht van ambachtelijk denken.

De A+A aardewerken kommetjes van Ann Van Hoey zijn daar een perfect voorbeeld van. Ze zijn digitaal ontworpen, handgemaakt en in serie reproduceerbaar. De kommetjes werden softwarematig vormgegeven in Rhino3D door Peter Donders. Op basis van de 3D-print in kunststof werd er een gipsen drukmal gemaakt die de basis vormt voor het productieproces. De kommetjes worden geproduceerd bij Den Ateljee, een maatwerkbedrijfje in Wezemaal dat werkt met personen met een handicap. Iedere kom heeft zijn eigenheid, niet alleen vanwege het handwerk, maar ook door de uniciteit van de makers met een beperking. De belangeloze commercialisatie en distributie gebeurt door Serax. Deze kommetjes zijn geproduceerd in een oplage van 1000 stuks, een uniek stuk dus.

De Standaard maakt elke 15de dag van de maand in het kader van ‘Hands on Design’ in Design museum Gent 5 winnaars gelukkig met 2 bowls van Ann Van Hoey. Jij kan winnen! Wat moet je doen? Beantwoord de vraag en schiftingsvraag en vul je emailadres in.

Onvolledige gegevens worden als ongeldig beschouwd. De winnaars worden uit alle inzendingen geselecteerd. Tenzij anders vermeld is deelname geldig tot de datum vermeld. De winnaars worden steeds persoonlijk via e-mail verwittigd. De gegevens van de deelnemers worden opgeslagen in het adressenbestand van Design museum Gent en Mediahuis. Deze gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden enkel gebruikt voor de communicatie en de promotie van Design museum Gent en Mediahuis. Uw persoonsgegevens worden verwerkt conform het Privacy-beleid van Mediahuis en het Privacy-beleid van Stad Gent.