Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Klik hier voor online tickets & maatregelen.
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Expo
13.07 Flag icon
9.09.2001

België - Nederland: een overzicht van 50 jaar juweelkunst

50Jaarjuweelkunst Be
50Jaarjuweelkunst Nl

Nee, dit is geen voetbalmatch. Deze keer treffen beide landen elkaar in een schitterende tentoonstelling! Juwelen uit België en Nederland geven een overzicht van de laatste 50 jaar juweelkunst.

Het Nederlandse luik van de juwelenexpositie werd geselecteerd door het Kruithuis uit 's-Hertogenbosch. De Belgische selectie gebeurde in overleg met het Fonds voor Vormgeving. Enkele namen uit het Nederlandse kamp: Gijs Bakker, Onno Boekhoudt, Marion Herbst, Emmy van Leersum, Lam de Wolf. Enkele namen uit de Belgische ploeg: Siegfried De Buck, Pierre Caille, Emile Souply, Hilde De Decker, David Huycke, Elke L. Peeters, Christophe De Ranter.

Op donderdag 12 juni om 19u opende de tentoonstelling België - Nederland: juweelkunst 1945 - 2000 in het museum, en dat zullen we geweten hebben. Die avond verrasten we het publiek met een absolute première voor België: een juwelenshow van Piet Stockmans. Deze juwelen ontwierp hij in opdracht van de Duitse firma Niessing, en zijn nog nooit eerder getoond in België. Het werd een adembenemende voorstelling. Daarnaast werden ook andere juwelen uit de tentoonstelling op een creatieve manier voor het voetlicht gezet. Daarvoor deed het museum beroep op een tiental jongeren.