Gesloten voor uitbreiding & verbouwing. Vandaag: bekabelingswerken

27.11.2022

Dag van de Wetenschap

Lezing BC Materials

Design Museum Gent bouwt binnenkort het sluitstuk dat de drie bestaande museumgebouwen met elkaar verbindt. Deze nieuwe museumvleugel kreeg de naam DING (Design in Gent) en ademt circulariteit, duurzaamheid en innovatie in zijn architectuur.

Dankzij een subsidie van Vlaanderen Circulair werd een innovatief traject opgestart om (bouw)afval van de Gentenaar te verwerken tot een circulaire gevelsteen. Het Brusselse bureau BC Materials ging op zoek naar de ideale ingrediënten en recepten voor een circulaire en geperste steen met een bijpassende circulaire kalkmortel.

Na meer dan anderhalf jaar ontwikkelen is de steen goedgekeurd voor gebruik. In deze boeiende lezing vertelt Ken De Cooman van BC Materials je alles over dit grensverleggend onderzoek.