Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda

26.11.2017

Dag van de wetenschap

Maak muziek met robots!

uur van 10:30 tot 17:30
prijs toegangsticket

Muziekautomaten Korn, Snar, Whisper en Toypi van het Logos Robotorkest hullen zichzelf in stilte. Wanneer je naderbij komt, worden de robots wakker en reageren ze op jouw bewegingen. Vier sensoren detecteren zelfs de minste beweging. Ontdek hoe een kleine beweging met je pink klinkt of laat je onderdompelen in het bijna oorverdovend geluid dat weergalmt wanneer je met je armen zwaait. Probeer zo stil mogelijk te staan en leg de automaten het zwijgen op!

Tussen 14:45 en 15:15 geeft Godfried-Willem Raes, bouwer en ontwerper van het Robotorkest, tekst en uitleg bij zijn muzikale robots.

Lezing / Games: zin of onzin?

uur van 14:00 tot 14:45
prijs toegangprijs
Deze lezing is geannuleerd

Zeg niet te snel: het is maar een spelletje. Jeroen Bourgonjon spreekt over de culturele meerwaarde van games. Met tal van voorbeelden en filmpjes toont hij aan dat games nieuwe mogelijkheden bieden om onszelf uit te drukken.

Lezing / Design from nature

uur van 15:30 tot 16:30
prijs toegangsticket

Sinds mensenheugenis biedt de natuur ons inspiratie om problemen op te lossen: van het ontwerp van bruggen tot de ontdekking van velcro. Biomimetics (bios = leven; mimesis = imiteren), is een relatief recente wetenschap die efficiënte methodes, designs en processen uit de natuur bestudeert en imiteert. Prof.dr. Dominique Adriaens vertelt waarom het skelet van een zeepaardstaart inspiratie biedt voor industriële toepassingen.

in samenwerking met