Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
9.02 Flag icon
27.04.2008

De kleuren van Thee

Theecultuur in Taiwan

Taiwan Thee

Hoewel de rijke theecultuur van Taiwan haar oorsprong vindt in China, heeft ze er gaandeweg een nieuwe vorm aangenomen. De theecultuur heeft een lange weg afgelegd van ongeveer duizend jaar, over de Tang, Song, Yuan, Ming en Qing dynastieën van China, en heeft zich vertakt naar Taiwan. Nadat de Qing-autoriteiten Taiwan aan Japan hadden afgestaan in 1895, was het 50 jaar een kolonie. In de tijd, dat China zichzelf afsloot van de wereld en het tumult onderging van de Culturele Revolutie, maakte de economie van Taiwan enorme vooruitgang, ondanks het feit dat het eiland onder militair bewind stond. Dit zorgde voor de vruchtbare bodem die de cultuur heeft gevoed – en de theecultuur wist het land weelderig groen te kleuren.

De tentoonstelling illustreert het complexe netwerk van de theeroutes, met geschiedenis en cultuur als breedte- en lengtegraden om de evolutie van het theeservies en de theecultuur te onderzoeken en hoe dit de diepere lagen van de cultuur heeft beïnvloed.

i.s.m. Taipei Representative Office in EU and in Belgium en het Yingge Keramiekmuseum Taipei