Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Mondmaskers verplicht. Klik hier voor online tickets & maatregelen.
Vandaag gesloten, kom morgen van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Expo
7.07 Flag icon
21.10.2012

Destrøy/Design

Een selectie uit de collectie van Frac Nord-Pas de Calais

07
Sacco

Het Frac Nord-Pas de Calais, een instelling in Duinkerken die zich wijdt aan hedendaagse kunst, was een van de eerste Franse instellingen die de aandacht vestigden op het belang van de rol die design speelt in de evolutie van het dagelijkse leven. Door deze avant-garde creaties met het werk van hedendaagse kunstenaars te confronteren, werd er een debat op gang gebracht dat onze verhouding tot (kunst)objecten in vraag stelt en ook de mogelijke invloed die ze kunnen krijgen in onze samenleving en onze onmiddellijke omgeving.

Destrøy/Design biedt een analyse van de unieke benadering van twee verschillende maar verbonden terreinen; de tentoonstelling focust op de complexe verhouding tussen de sterrenstatus van hedendaagse designers en kunstenaars en stelt de voortdurend veranderende positie en belang van het object in de geïndustrialiseerde wereld van vandaag in vraag.

i.s.m. Collection Frac Nord-Pas De Calais, Duinkerken