Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
17.11 Flag icon
17.12.2023

DMG x Polestar

Nicolas Zanoni | Green Light Ride

Gedreven door een gedeelde passie voor innovatie en materiaalonderzoek, presenteren Polestar Gent en Design Museum Gent, designer Nicolas Zanoni met Green Light Ride – een unieke rit langs functionele objecten waarin vakmanschap en industriële materialen elkaar op een dynamische manier ontmoeten.

Nicolas Zanoni

Nicolas Zanoni (°1995) is een Franse ontwerper met Argentijnse roots, gevestigd in Brussel. Zijn unieke, handgemaakte creaties komen voort uit verrassende ontmoetingen met industrieel vervaardigde materialen, zoals polystyreen of aluminium. Zanoni's non-conformistische ontwerpbenadering resulteert in intuïtieve materiaalmanipulaties en arbeidsintensieve processen die worden gedreven door een freestyle attitude. De ontwerper staat toe dat de eigenschappen van de materialen de vorm en visuele identiteit van zijn objecten mede bepalen.

Voor series zoals Spinner haalt Zanoni inspiratie uit zijn kindertijd. Deze stukken combineren ingewikkelde aluminiumvormen met sportelementen (skeelerwielen) en benadrukken zo decontextualisering en speelsheid in zijn werk. Hoewel ze op sculpturen lijken, geeft Zanoni in zijn creaties prioriteit aan functionaliteit en materialiteit, waardoor er een intieme relatie ontstaat tussen het object en zijn gebruikers.

Polestar

In een wereld die voortdurend evolueert, gelooft Polestar in het samenbrengen van design, technologie en kunst als een middel om grenzen te verleggen en duurzame innovatie te stimuleren. Dit najaar komt deze visie tot leven met Polestar Gallery, een initiatief waarbij Polestar haar Spaces ter beschikking stelt aan innovatieve ontwerpers uit verschillende disciplines om hun meest recente en inspirerende projecten tentoon te stellen. Elke creatie is een weerspiegeling van Polestars kernwaarden: design, technologie, prestatie, duurzaamheid en innovatie.