Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag gesloten, kom morgen van 09:30 tot 17:30
plan je bezoek
Agenda

22.11.2017

FILMREEKS / Blade Runner (1982)

Als verlengstuk van de expo ‘Hello, Robot.’, kan je bij Sphinx Cinema terecht voor het filmluik rond robots. Maandelijks serveren zij een familiefilm op zondag (10u30) en een classic op woensdag (20u). Filmliefhebbers die een ticket kopen voor een robotfilm, kunnen nadien bij afgifte van hun filmticket de expo aan reductietarief bezoeken.

Los Angeles, 2019. Het bedrijf Tyrell Corporation heeft een robot ontwikkeld die vrijwel identiek is aan de mens: de replicant. Aanvankelijk worden ze ingeschakeld om in ruimtekolonies het vuile werk op te knappen, maar af en toe verzeilt er eentje terug op de aardbol. Richard Deckard (Harrison Ford) is een 'blade runner', een agent die de ontspoorde androïds moet uitschakelen. Wanneer een handvol replicants een ruimteschip kaapt in een zoektocht naar hun schepper, komen ze in L.A. terecht. Ridley Scott  maakte met zijn duistere allegorie een van de grootste sf-klassiekers ooit.

Blade Runner 1

regie Ridley Scott
scenario Hampton Fancher, David Webb Peoples
cast Harrison Ford, Rutger Hauer, Sean Young
productie VS, Hong Kong, Verenigd Koninkrijk 1982
taal Engels, Duits, Japans, Hongaars, Arabisch
ondertitels Nederlands
duur 1u 57min