Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag gesloten, kom morgen van 09:30 tot 17:30
plan je bezoek
Agenda

17.01.2018

FILMREEKS / Her (2013)

Als verlengstuk van de expo ‘Hello, Robot.’, kan je bij Sphinx Cinema terecht voor het filmluik rond robots. Maandelijks serveren zij een familiefilm op zondag (10u30) en een classic op woensdag (20u). Filmliefhebbers die een ticket kopen voor een robotfilm, kunnen nadien bij afgifte van hun filmticket de expo aan reductietarief bezoeken.

Ergens in een nabije toekomst wordt schrijver Theodore (Joaquin Phoenix) verliefd op zijn nieuwe computer. En dat is best voorstelbaar, want het 'operating system' denkt als een mens en heeft de zwoele stem van Scarlett Johansson. Ze is intelligent en origineel. Grappig en begrijpend. Ze weet altijd precies wat hij wil, en in een mum van tijd brengt ze orde in zijn rommelige vrijgezellenleventje. Met deze romantische komedie won Spike Jonze (Being John Malkovich) een Oscar én een Golden Globe voor het scenario. Een nirvana van bits en bytes waar heel wat eenzaamheid onder schuilt.

Her Poster
regie Spike Jonze
scenario Spike Jonze
cast Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson
productie VS 2013
taal Engels
ondertitels Nederlands
duur 2u 06min