Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda

7.12.2017

Kindermuseumnacht

Familiezoektocht

uur van 16:00 tot 20:00
voor wie kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders
Kom verkleed als robot en krijg een verrassing! Of schrijf je in voor één van de vier workshops door de Kinderuniversiteit Gent. Zo leren kinderen een marsrover programmeren of afwasborstelrobotjes maken. Laat je kadees achter bij de Kinderuniversiteit en geniet zelf van een gegidst bezoek: ouders van kinderen in de workshop krijgen een gratis rondleiding in de tentoonstelling terwijl hun spruiten naarstig robots aan het bouwen zijn.

Wat is een robot, hoe ziet hij eruit en wat kan hij allemaal? Heeft een robot emoties of is hij alleen een handig hulpje voor vervelende taken? Uitgerust met een doeboekje duik je in de wondere wereld van ‘Hello, Robot.’ en maak je op een speelse manier kennis met de meest uiteenlopende robots! Kom verkleed als robot en neem een leuke robotverrassing mee naar huis!

Weg met de afwas: hier is je eigen borstelbot!

uur van 16:30 tot 17:30
voor wie kinderen tussen 6 en 12 jaar
Deze workshop is volzet

Wist je dat je van een afwasborsteltje een robot kan maken? Misschien wel eentje die voor jou vanaf nu de afwas doet! Met een elektrisch circuit en een creatief brein maken we samen je eigen borstelbot tijdens deze workshop. Schrijf je snel in! Tijdens de workshop kunnen ouders gratis een rondleiding meevolgen in de expo ‘Hello, Robot.’.

Programmeer jouw eigen Picasso-robot

uur van 16:30 tot 17:30
voor wie kinderen tussen 9 en 13 jaar
Deze workshop is volzet

Een schilder kan een meesterwerk creëren door met grote precisie zijn penseel over het doek te laten glijden. Maar,  moet die schilder altijd een mens zijn? Kunnen we een robot bouwen die net hetzelfde doet? Jazeker! Ook jij kan dat. Schrijf je in voor de workshop en leer hoe je een artbot bouwt en programmeert. Tijdens de workshop kunnen ouders gratis een rondleiding meevolgen in de expo ‘Hello, Robot.’.

De kleine Marsrovers

uur van 18:30 tot 19:30
voor wie kinderen tussen 11 en 14 jaar

In deze workshop leer je hoe je een Lego Mindstorm robot kan programmeren en laten rondrijden op een Marslandschap. Hierbij moet je stenen en kraters vermijden, net zoals de Opportunity robot, die al sinds 2004 rondrijdt op Mars. Tijdens de workshop kunnen ouders gratis een rondleiding meevolgen in de expo ‘Hello, Robot.’.

Programmeer jouw eigen Picasso-robot

uur van 18:30 tot 19:30
voor wie kinderen tussen 9 en 13 jaar

Een schilder kan een meesterwerk creëren door met grote precisie zijn penseel over het doek te laten glijden. Maar, moet die schilder altijd een mens zijn? Kunnen we een robot bouwen die net hetzelfde doet? Jazeker! Ook jij kan dat. Schrijf je in voor de workshop en leer hoe je een artbot bouwt en programmeert. Tijdens de workshop kunnen ouders gratis een rondleiding meevolgen in de expo ‘Hello, Robot.’.