Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Pop-up Home(Land) open van 10:00 tot 18:00
bekijk de tijdlijn
Expo
3.04 Flag icon
26.04.2015

Kunststof natuurlijk

Milieu en design, het blijft een gespannen relatie. Mogelijk halen de nieuwste (bio)composietmaterialen de druk van de ketel. Het productieproces van de traditionele glas- en koolstofvezel-composieten is danig verbeterd en vlotter toepasbaar. De biocomposieten op basis van plantaardige vezels zoals vlas en hennep zijn aan een niet te stuiten opmars begonnen. Het lichtgewicht, de stevigheid en de lange levensduur in combinatie met een efficiënte productie maken dit tot materialen met een veelbelovende toekomst.

Op 2 april 2015 vanaf 14 uur komen de meest recente ontwikkelingen aan bod tijdens een namiddag met boeiende lezingen onder de vlag Designing with Composites. Wetenschappers en designers vanuit diverse invalshoeken belichten dit verhaal van glas-, koolstof- en biocomposieten. Ontwerppraktijk, materiaalinnovatie en culturele waarden komen uitgebreid aan bod.
Meteen wordt ook het startschot gegeven voor een kleine pop-uptentoonstelling met recente ontwerpen uit vlas- en hennepcomposieten. Aan de start verschijnen ondermeer de sportieve elektrische roadster I-Care Racing Pierre Lallemand en X.Design Team, BE), de eerste biocomposieten elektrische scooter Be.e (Waarmakers, NL) en de Low Chair LC03 (Maarten Van Severen, BE).

De lezingensessie en tentoonstelling zijn ontstaan vanuit een project Wetenschapscommunicatie van LUCA - School of Arts en worden gerealiseerd in samenwerking met Departement Materiaalkunde KU Leuven, Design Museum Gent, CELC (European Confederation of Flax and Hemp) en Design Vlaanderen, en verder met Texture (Kortrijk) en ABV (Algemeen Belgisch Vlasverbond).