Vandaag open van 9:30 tot 17:30
plan je bezoek
Agenda

16.02.2018

Lezing / Disarming Design from Palestine

Lezing door Annelys de Vet (NL/B, designer en oprichter DDfP), Ghadeer Dajani (PS, productiemanager DDfP) en Raed Shams (PS, financieel manager DDfP)

In het kader van het Vlaams-Palestijns festival ‘Under Construction: Flemish Palestinian connections’ (16.02.2018-25.02.2018) presenteert het designlabel ‘Disarming Design from Palestine’ een opstelling in enkele salons van het 18de-eeuwse Hotel de Coninck. ‘Disarming Design from Palestine’ wil alternatieve verhalen brengen over Palestina nu en reflecteren over de functie van creatieve praktijken in conflictsituaties. Het platform ontwikkelt, toont en verkoopt hedendaagse designobjecten uit Palestina, ontworpen door hedendaagse designers, kunstenaars en studenten in samenwerking met lokale producenten en ambachtslui.

In deze lezing geeft het team achter het designlabel ‘Disarming Design from Palestine’ toelichting over het concept, de motieven en de lokale impact van het project. Hoe kunnen creatieve praktijken bijdragen tot een duurzame maatschappij en een economie die de mens centraal stelt? Hoe kan design vertellen wat woorden niet kunnen zeggen?