Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Agenda
28.09 Flag icon
30.09.2022

LifeCycles

Driedaags lezingen festival rond stadsontwikkeling

LifeCycles is een gloednieuw driedaags festival vol inspiratie en innovatie met focus op architectuur en stadsontwikkeling. Via verschillende presentaties maak je op een unieke locatie kennis met de denkers en projecten van vandaag, morgen en overmorgen. De perfecte inspiratiebron dus voor elke architect, ontwerper, ingenieur, projectontwikkelaar, bedrijfsleider, beleidsmaker of student.

In de expohal ontdek je onder meer het baanbrekend onderzoek naar een circulaire gevelsteen voor onze nieuwe museumvleugel DING (Design in Gent). Circulariteit, duurzaamheid en innovatie staan voorop bij het ontwerp en de bouw ervan. Daarom werd er een onderzoekstraject gestart, met steun van Vlaanderen Circulair, naar een circulaire gevelsteen bestaande uit Gents afval. Op de eerste festivaldag 28 september geven we als festival partner het podium aan Ken De Cooman van BC Materials, die dit onderzoek leidde. In zijn lezing neemt hij je mee in de mogelijkheden en uitdagingen van het gebruik van afval als bouwmateriaal. 

Meer info op www.lifecycles.be

Partners verbin DING