Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
1.04 Flag icon
29.10.2023

The Exploded View Beyond Building

Buiten de muren

Design Museum Gent start binnenkort met de bouw van de nieuwe vleugel DING (Design in Gent), een ontwerp van het tijdelijke architectenteam TRANS architectuur | stedenbouw (Gent), Carmody Groarke (Londen) en RE-ST architectenvennootschap (Antwerpen). Het is het resultaat van een onderzoek naar duurzame museumarchitectuur.

Het museum wil de architectuur en de identiteit van DING versterken met ontwerpopdrachten voor het interieur die worden uitbesteed aan Belgische ontwerpers, met aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en nieuwe biobased materialen. Met deze ontwerpopdrachten wil het museum nieuwe samenwerkingsverbanden laten ontstaan tussen designers en de (lokale) industrie. Design Museum Gent presenteert in The Exploded View Beyond Building enkele van deze circulaire en biobased designtrajecten die later een toepassing zullen krijgen in de toekomstige vleugel DING.

Deze nieuwste versie van het circulaire en biobased huis op ware grootte wordt gebouwd op Kamp C in samenwerking met Vlaamse partners die innovatieve bijdragen leveren voor biobased bouwen. Want biobased bouwen aan je huis is het bouwen van een duurzame leefomgeving.

Meer info

Openingsuren
PARTICULIERENGROEPEN
3e zaterdag van de maanddinsdag & donderdag
Prijzen
PARTICULIERENGROEPEN
€ 10€ 85 (max 15 pers)
 • Deelnemende ontwerpers

  Flag icon

  Vanuit Design Museum Gent:

  • Onbetaalbaar x Orineo x The New Makers x Biobased Creations, keukenblad in OriBond
  • Studio Plastique, Forite Tiles (i.s.m. Fornace Brioni & Snøhetta) & Linen Lab
  • Circular Matters x Biobased Creations, panelen uit lokale, natuurlijke reststromen
  • Pauline Esparon, L’écoucheur (zitmodules uit vlas)
  • BC Materials, Gent Waste Brick for DING
Een project van Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations) i.s.m. Kamp C en Design Museum Gent.