Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda
8.05 Flag icon
12.05.2019

Tumult in Gent

Gratis kunstenfestival in de Krook

Het kunstenfestival TUMULTINGENT is terug en kaapt van woensdag 8 tot zondag 12 mei De Krook. Het kunstenfestival is aan haar zevende editie toe en doet dat dit jaar met meer dan 40 curatoren.

TIG#7 richt haar schijnwerpers op beeldende kunst, performance, cinematografie, dans, theater, print, graffiti, woord en muziek. Zowel kunstliefhebbers als curieuzeneuzen kunnen zich onderdompelen in deze verschillende kunstdisciplines en zo het Gentse culturele landschap verkennen.

Met een invasie aan kunst in alle mogelijke vormen zal De Krook dit jaar niet één, maar vijf dagen lang hét cultuurhuis van Gent worden. Op de eerste dag bezetten de kunstenaars De Krook van beneden tot boven. Wie er op de eerste dag niet bij kan zijn, kan een selectie van de kunstwerken tijdens de vier daaropvolgende tentoonstellingsdagen nog rustig komen bezichtigen.

Design Museum Gent stelt het werk van Emma Ribbens voor. Haar project gaat over hoe spelen kinderen op de vlucht kan versterken en het belang van spelen voor kinderen in het algemeen. Vanuit veldonderzoek in vluchtelingenkampen ontwerpt ze open source speelobjecten. In de kinderbib komen kinderen van hier op een speelse en toegankelijke manier in aanraking met wat het betekent voor kinderen om op te vlucht te zijn.