Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gentse Feesten: proef ons vleesijs & gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Gentse Feesten

Gratis inkom voor Gentenaars!

Gentse Feesten Bistro in Vitro ijskar

Wie wil er ijsbeerijs? In het kader van de expo Dieren op maat zetten we een mobiele vleesijskar voor de deur! We koelen je af met één van onze ijsjes en stellen daarbij de vraag: verwacht je dat je kweekvlees gaat eten in 2028? Ga voor één van de vier spannende smaken: meat fruit, polar bear, bacon of dragon.

Is dit een voorproefje van de toekomst? De Bistro In Vitro-ijskar verkent mogelijke gerechten en eetculturen die kweekvleestechnologie ons ooit zou kunnen brengen. Je wordt uitgenodigd om te discussiëren over de toekomst van vlees, terwijl je onze selectie vleesijs kan proeven. In de ijskar word je meegenomen in de sfeer van ons speculatieve restaurant Bistro In Vitro, dat in 2028 zijn deuren zal openen. Kies met de interactieve menukaart welke speculatieve in-vitrogerechten je in 2028 wil bestellen.

Wie tussen 19 en 22 juli naar Dieren op maat gaat, krijgt een gratis ijsje!

Expo’s

Vee op een klein oppervlak of laboratoriumvlees? Aaibare huisdieren of robotpets? Tast de grenzen af van wat we mogen en kunnen in onze relatie met dieren in de expo Dieren op maat. Of ga voor duurzaam design. Trendongevoelig, met een lange levensduur of modulair, je ontdekt het in de nieuwe tentoonstelling Belgian Design: Generous Nature.

Kom je voor onze adembenemende collectie? Onze collectiepresentatie Object Stories laat je zelf je eigen rondleiding door onze collectie kiezen. Elk van de vijf routes toont je tien collectiestukken vanuit een bepaald aspect van het object zoals materiaal & techniek of verantwoord design. In Maarten Van Severen & Co. Het wilde ding ontdek je de intensiteit in het werk van Maarten Van Severen.

Van 19 tot 28 juli bezoek je alle expo’s in Design Museum Gent gratis als Gentenaar op vertoon van je identiteitskaart aan de kassa.