Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek

Hoe zie jij de toekomst van het museum?

In 2023 openen we een nieuwe museumvleugel DING. Die vleugel moet een smart museum worden: we willen de juiste technologie inbouwen om je bezoekerservaring te verrijken en je beleving interactiever te maken. Daarom zijn we nu al onderzoek aan het doen in het project Museum of Things for People om een aantal business cases en technische vereisten onder de loep te nemen.

In het kader van dat onderzoek willen we graag je mening horen over het museum van de toekomst. Hoe ziet jouw sci-fi museumervaring eruit? Of wil je liever meer authentieke elementen benadrukt zien?

We zouden het heel fijn vinden als je deelneemt aan één van de creatieve groepsgesprekken op donderdag 4 april (18:00 – 21:00) of vrijdag 12 april (10:00 – 13:00). In deze vragenlijst kun je je voorkeurmoment doorgeven, maar we willen graag ook wat meer te weten komen over jou en je museumgewoontes.

Voor vragen of opmerkingen, één adres: fredo.desmet@stad.gent

Alle verzamelde gegevens worden vertrouwelijk behandeld door de imec-onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën aan de Universiteit Gent (imec-mict-UGent). Wij zullen nooit persoonsgegevens doorgeven aan derden.

Zie je geen enquête? Scroll even door.

Wat is je geslacht?
Wat is jouw gezinssituatie
Hoe vaak heb je in het afgelopen jaar het Design Museum Gent bezocht?
En hoe vaak bezocht je musea in het algemeen?

Met musea 'in het algemeen' bedoelen we musea in het binnen- en buitenland, ongeacht de aard van de collectie.

Als je een museum bezoekt, hoe vaak doe je dat dan met onderstaande personen? Als een categorie ontbreekt, voeg die dan toe bij ‘andere’.

Alleen
Met (mijn) kinderen
Met (mijn) kleinkinderen
Met mijn gezin
Met vrienden
Andere

Wanneer bezocht je voor het laatst een van onderstaande culturele plaatsen in Gent? Als een culturele plaats die je bezocht nog ontbreekt, voeg die dan toe bij 'andere'.

Design Museum Gent
MSK
STAM
S.M.A.K.
Museum Dr. Guislain
Huis van Alijn
Industriemuseum
De wereld van Kina
Andere

Geef aan in welke mate je akkoord gaat met onderstaande stellingen.

Ik heb vertrouwen in mijn vermogen om problemen creatief op te lossen.
Ik voel dat ik goed ben in nieuwe ideeën genereren.
Ik heb niet de gave om ideeën van anderen verder te ontwikkelen.
Ik ben goed in het vinden van creatieve manieren om problemen op te lossen.
Op donderdag 04 april en vrijdag 12 april organiseren we een creatief groepsgesprek waarin we het zullen hebben over jouw huidige museumervaringen en hoe die er in de toekomst zouden kunnen uitzien.

Ben jij geïnteresseerd om hieraan deel te nemen? (meerdere opties mogelijk)

Vul hieronder je gegevens in zodat we je op de hoogte kunnen brengen als je geselecteerd bent om deel te nemen aan een van de creatieve groepsgesprekken. 

Met respect voor uw privacy
De Stad Gent behandelt de persoonsgegevens die u invult met respect voor uw privacy. We volgen hiervoor de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Waarvoor, met wie en hoe lang?
Als u de gegevens verzendt, geeft u ons toestemming om ze te gebruiken voor de organisatie van de workshop waarvan sprake. We delen ze enkel met de imec-onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en CommunicatieTechnologieën aan de Universiteit Gent (imec-mict-UGent), dat instaat voor de academische begeleiding van de workshop. We verwijderen uw gegevens voor deze workshop nadat de workshop heeft plaatsgevonden.