Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN

BC materials & BC architects

Logo BC materials

BC materials is een arbeiderscoöperatie opgericht in oktober 2018 door Ken De Cooman, Nicolas Coeckelberghs, Laurens Bekemans & Wes Degreef. Hun missie? Het verspreiden en laten groeien van aardebouw als een van de belangrijkste oplossingen om de enorme milieu-impact van de bouwsector tegen te gaan. Dit doen ze met een divers team architecten, filosofen, ingenieurs en ambachtslui.

 

BC materials - Pers je eigen steen

Hoe gaat dat nu eigenlijk, een gevelsteen persen uit gemalen glas en gemalen beton? Onze storytellers kunnen het uitleggen, maar het zelf ervaren tijdens de workshop van BC materials is natuurlijk nog veel beter. Pers zelf een circulaire steen en word gevelsteenexpert. Zo Do je zelf ook the Right DING!

20.04.2024: 10:00 - 20:00
21.04.2024: 10:00 - 18:00

TIP: Breng een oude schoendoos mee, om je versgeperste steen veilig mee naar huis te nemen. Een versgeperste steen is immers nog fragiel en moet rusten om uit te harden.

BC architects - Lezing

Een gevelsteen maken uit Gents afval. Waarom eigenlijk en hoe begin je daaraan? Van concept over uitgebreid testen tot productie, BC materials brengt het hele verhaal.

20.04.2024: 15:15 - 16:00 (Nederlands)