Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN

Het museum

Design is overal. Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijkse leven. Via de uitgebreide collectie, die loopt van de vijftiende eeuw tot nu, tonen we de verantwoordelijkheid die ontwerpers, producenten en consumenten daarin dragen.

Design is meer dan enkel vorm en functie. Het is een weerspiegeling van het denken op dat moment. Uit het object leren we meer over cultuur en technologie, maar ook over ecologie, politiek, mobiliteit of gender. Elk voorwerp in onze collectie is een gelaagde momentopname vol boeiende verhalen.

Maar we zijn meer dan een museum. Design Museum Gent is een ontmoetingsplaats voor iedereen met een hart voor design. Makers en gebruikers. We willen de Belgische designcultuur versterken en via ontwerp bredere maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, mobiliteit en intelligente technologie in de kijker zetten. Daarnaast onderzoeken we welke rol design kan spelen in de toekomst.

Mier Model 3100 Arne Jacobsen