Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN

Studio's

Vanaf 2024 ontwikkelt Design Museum Gent een artistiek programma aangestuurd door de werking van verschillende studio’s. In elke programmastudio wisselt een divers en multidisciplinair team expertise uit rond een thema en creëert het meerdere vormen van output, waaronder tentoonstellingen. Deze samenstelling is geïnspireerd op de veranderende manier van werken van designers, die steeds vaker inzetten op samenwerking met andere disciplines om complexe hedendaagse problemen aan te pakken. Op een gelijkaardige manier onderzoeken we met de studio’s nieuwe modellen om design te programmeren, in relatie tot de veranderende maatschappelijke context.

Studio Grafisch Ontwerp biedt een programma voor recent afgestudeerde grafisch ontwerpers van LUCA School of Arts en KASK & Conservatorium/HOGENT en Howest waarin de identiteit van Design Museum Gent wordt herzien. Gedurende de renovatie en uitbreiding van het museum, onderzoekt Studio Grafisch Ontwerp de identiteiten die een museum vandaag de dag kan aannemen. Experiment, zelf geïnitieerde projecten en interne opdrachten staan centraal met als doel verschillende (grafische) identiteiten te onderzoeken. De leden worden op regelmatige basis afgewisseld. 019 en Design Museum Gent bieden een professionele omkadering doorheen het proces.

https://grafisch.designmuseumgent.be/