Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
24 07 Vitrine Studio Grafisch 01

Studio Grafisch Ontwerp

Een programma voor recent afgestudeerde grafische ontwerpers

Studio Grafisch Ontwerp is een uniek en inspirerend programma speciaal voor recent afgestudeerde grafische ontwerpers van LUCA School of Arts en KASK & Conservatorium, dat zich richt op de herziening van de identiteit van Design Museum Gent.

Gedurende de renovatie en uitbreiding van het museum, duikt Studio Grafisch Ontwerp diep in het onderzoeken van de verschillende identiteiten die een museum vandaag de dag kan aannemen. Het is een fascinerend proces waarin experiment, zelf geïnitieerde projecten en interne opdrachten centraal staan. Het doel hiervan is om diverse (grafische) identiteiten te verkennen en te begrijpen hoe deze kunnen bijdragen aan de beleving van het museum.

Wat dit programma bijzonder maakt, is de dynamische samenstelling van het team. De leden van Studio Grafisch Ontwerp worden regelmatig afgewisseld, wat zorgt voor een frisse en diverse kijk op de creatieve processen en resultaten. Momenteel bestaat het team uit Haron Barashed, Arno Huygens, Anthony Demeyere en Valentijn Goethals, en binnenkort zal Marie Dekeersmaecker zich bij hen voegen.

Design Museum Gent en 019 bieden een professionele omkadering die ervoor zorgt dat de deelnemers in een stimulerende en professionele omgeving kunnen werken, wat hun leerproces en creatieve ontwikkeling ten goede komt. 


Tijdens de zomermaanden verhuist Studio Grafisch Ontwerp naar DING Vitrine waar ze verder werken aan de identiteit van het museum. Tijdens de werkuren projecteren ze hun schermen live waardoor iedereen hun proces kan volgen. Ze organiseren ook wekelijkse live feedback sessies met lokale en internationale grafische ontwerpers om deze evolutie te bespreken. 

20240701 VITR studio GO 19
20240701 VITR studio GO 04
20240701 VITR studio GO 24
20240701 VITR studio GO 21
20240701 VITR studio GO 20