Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
NIEUWS

6x vakmanschap in Hands on Design

Video

In Hands on Design zie je de chemie tussen makers, designers en bedrijven. De expo toont objecten met een duidelijke maker en een duidelijk verhaal. Voor de ongeziene designproducten gaan jonge wolven en gevestigde designstudio’s in zee met gerenommeerde bedrijven. Neem een blik achter de schermen bij zes designers en ontdek hoe hun samenwerking met fabrikanten is gegroeid.

Frederik Delbart & Quincalux

Bij Frederik Delbart en klinkenfabrikant Quincalux knettert de chemie tussen maker en bedrijf. De Caracas- en Quito-deurklinken zijn een perfecte blend tussen innovatief design en de knowhow van een ervaren productieteam.

David Braeckman & Van Den Weghe

De ‘Chamfer’-lampen van Ministry of Mass/Sponc uit Hands on Design zien er simpel uit, maar het productieproces is dat allesbehalve. David Braeckman en Charly Cnops startten vanuit het idee om te werken met de laatste generatie leds, die tien keer kleiner zijn dan de normale maar evenveel, en ook warm licht geven. Daarnaast wilden ze allebei graag met nobele materialen als marmer en aluminium werken. Het resultaat is een sober vormgegeven, high-endproduct waarbij de chamfer, de afgeschuinde kant aan het marmer, de uitstraling bepaalt. Bovendien is Chamfer zo goed als volledig met de hand gemaakt.

Linde Hermans & Ambiorix

Linde Hermans werd als designer gevraagd om eens kritisch naar het bedrijf Ambiorix te kijken. Bleek dat het bedrijf beroemd voor mannenschoenen zijn productgamma wou uitbreiden met... damestassen. De tas van Linde is strak en tijdloos. Doordat de tas is uitgerust met drie hengels kan hij op verschillende manieren worden gedragen.

Martine Gyselbrecht & Van Maele Weavers

Vooraleer de textielontwerpen van Martine Gyselbrecht op honderden meters worden geweven, test Martine haar ontwerpen eerst zelf in miniatuur uit. Op haar eigen getouw testte ze de montagemogelijkheden door te spelen met binding en materiaalkeuze. Dat ambachtelijke vooronderzoek was voor het technische team van Van Maele Weavers de inspiratiebron om het eindresultaat te visualiseren.

Ann Van Hoey & Den Ateljee

Ook de A+A aardewerken kommetjes van Ann Van Hoey zijn een perfect voorbeeld van de chemie tussen maker, designer en bedrijf. Ze zijn digitaal ontworpen, handgemaakt en in serie reproduceerbaar. De kommetjes worden geproduceerd bij Den Ateljee, een maatwerkbedrijfje in Wezemaal dat werkt met personen met een handicap. Iedere kom heeft zijn eigenheid, niet alleen vanwege het handwerk, maar ook door de uniciteit van de makers met een beperking.

Roel Vandebeek & Nelissen

Dunne lange bakstenen zijn de trend. Roel Vandebeek ontwikkelde samen met steenfabriek Nelissen een baksteen die uit drie verschillende stenen lijkt te bestaan. Daardoor wordt de steen veel goedkoper dan drie aparte stenen en kan er ook veel sneller mee worden gewerkt. Een innovatie die uniek is in de wereld.