Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Level
PERSBERICHT

LeveL – The Fragile Balance of Utopia

Werk van Oostenrijks designerduo in Design Museum Gent

In het kader van het Off Parcours van het Lichtfestival Gent presenteert Design Museum Gent de kinetische lichtinstallatie LeveL – The Fragile Balance of Utopia van het Oostenrijkse designerduo mischer’traxler studio. Vanaf dinsdag 31 januari kan je het werk in Design Museum Gent bekijken tot en met 6 mei 2018.

Zaalzicht Leve L 06

LeveL toont het fragiele evenwicht van perfecte systemen in een maatschappij en verbeeldt hoe gevoelig netwerken zijn voor invloeden van buitenaf en binnenin. Eén element uit balans heeft invloed op het hele systeem en doet de installatie letterlijk wankelen.

In rust is de installatie in evenwicht en geven de papieren lampuiteinden het helderste licht. Wanneer je dichterbij komt, een onderdeel aanraakt of een lichte bries veroorzaakt, start het geheel te bewegen en verzwakt de lichtsterkte. LeveL – The Fragile Balance of Utopia nodigt je uit om doorheen de lichtinstallatie te lopen, de steeds veranderende atmosfeer te ervaren en stil te staan bij de fragiliteit van perfectie.

De interactieve lichtinstallatie werd ontworpen als een ruimtevullende mobile in het kader van de eerste editie van de London Design Biennale 2016 en is te bezichtigen in het prestigieuze Louis XVI-salon in Hotel De Coninck. 

In opdracht van Austria Design Net voor de London Design Biennale 2016
Met de steun van: Victor Hunt Designart Dealer, Oostenrijks Cultuurforum Brussel

Praktische informatie

LeveL – The Fragile Balance of Utopia
31.01.2018 – 06.05.2018
Toegangsprijs: € 10

Open op weekdagen van 9:30 tot 17:30
Open op weekends, feestdagen en schoolvakanties van 10:00 tot 18:00
Gesloten woensdag

Meer persinformatie en of beeldmateriaal (niet voor publicatie)

Sandra Plasschaert
Cats Communication
Press & PR

+32 479 35 10 39
sandra@catscommunication.be


Simon Adriaensen

Design Museum Gent

Communicatie

+32 9 323 64 88
simon.adriaensen@stad.gent