Gesloten voor uitbreiding & verbouwing. Vandaag: dak- en bekabelingswerken
Co Gent box

CoGent-box

Duik in de Collectie van de Gentenaar

De CoGent-box is een hoogtechnologische belevingsruimte die rondtrekt door de Gentse wijken. In de box brengen we erfgoedobjecten tot leven aan de hand van verrassende verhaallijnen. Stap binnen om de collectie te ontdekken, te beleven en te delen met andere Gentenaars.

Co Gent box binnenkant

De gloednieuwe, innovatieve CoGent-box is een fysiek verlengstuk de Collectie van de Gentenaar. Dat is een digitale verzameling van Gents erfgoed uit Design Museum Gent, STAM, Industriemuseum, Huis van Alijn en Archief Gent.

In de CoGent-box zelf is de blikvanger de verhalenmuur, een indrukwekkende rij van schermen die zich 180 graden rond je buigt. Je kan er kiezen uit vier verhalen over Gents erfgoed en via lichtgevende bollen op de vloer dat verhaal richting geven. Aan de andere kant van de box kan je via een exploratietafel verder grasduinen in de Collectie.

Waar staat de box?

De eerste halte van de CoGent-box is Wondelgem. De box staat aan WZC De Liberteyt (Vroonstalledries 22, 9032 Wondelgem). Hij is open op woensdag van 14:00 tot 18:00, vrijdag van 16:00 tot 19:00 en zaterdag van 10:00 tot 18:00.

De rondreizende box trekt later naar de Watersportbaan en het Tolhuispark om bij de heropening definitief neer te strijken in Design Museum Gent.

Wondelgem
WZC De Liberteyt, Vroonstalledries 22

29.04 – 31.07.2022
Watersportbaan - Ekkergem
Bollekensschool, Neermeerskaai 2

08.08 – 6.11.2022
Tolhuis-Sluizeken-Ham
Tolhuispark

14.11.2022 – 12.02.2023

Zin om de box open te houden?

De collectie van de Gentenaar is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met een hart voor stedelijk erfgoed en een interesse in verhalen en ontmoetingen van bezoekers en buurtbewoners.

Word vrijwilliger