Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Verhuis wc rol DSCF1955
NIEUWS

Wc-rol vertrekt naar Verbeke Foundation

De wc-rol van Design Museum Gent vertrekt vanavond richting Verbeke Foundation. Het opladen van de wc-rol met een hijskraan is een spectaculaire operatie. Het gebouw is 5,5 meter breed en 5 meter hoog en bestaat uit één massief stuk. Het omhulsel viel dus niet te demonteren.

Design Museum Gent start binnenkort met de bouw van de nieuwe vleugel DING en met een grootschalige renovatie. Daardoor was geen plaats meer voor wc-rol aan de Drabstraat.

De wc-rol staat inmiddels 17 jaar in Gent. Ze werd destijds gebouwd op het braakliggend terrein naast het museum in afwachting van de nieuwe vleugel. Ze deed heel die tijd dienst als sanitair blok en was tegelijkertijd een blikvanger voor het museum. De constructie is een ontwerp van architect Lode Van Pee en uitgevoerd door de kunstenaar ZEPHIR.

De rol bestaat uit een inwendige houten constructie met daarop onder andere polyester en plamuur om de rol het uiterlijk van papier te geven. De bobbelige structuur werd exact digitaal uitvergroot om de buitenwand tot een donzig wc-papier te transformeren. Het dakraam zorgt voor het inwendig kartonnen rolletje.

De iconische wc-rol vertrekt vannacht via de E34 naar Verbeke Foundation in Kemzeke. Daar zal ze dienst doen als bijzondere overnachtingsplaats voor kunstenaars in residentie en voor museumbezoekers.