Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
DING Vitrine Graphic Design Museum Gent tijdelijk
PERSBERICHT

DING Vitrine wordt tijdelijk Graphic Design Museum Gent

Vanaf 5 mei is de DING Vitrine in de Drabstraat niet gewoon een venster op kleinere presentaties van Design Museum Gent, maar een museale ruimte voor grafisch ontwerp: het Graphic Design Museum Gent. Hiermee zet Design Museum Gent ook tijdens de verbouwings- en uitbreidingswerken zijn focus op Belgisch grafisch ontwerp verder als onderdeel van zijn programmatie.

Dit tijdelijke museum is een werkruimte van Belgisch Instituut voor Grafisch Ontwerp (BINGO), dat onderzoek doet naar het grafisch verleden van Design Museum Gent, en Post Identity Project* (PIP*) dat verkent welke verschillende nieuwe grafische identiteiten het museum kan aannemen.

De werkruimte mag je gerust letterlijk nemen. In de DING Vitrine zijn 4 werkplaatsen gemaakt die doorheen de werkweek zullen gebruikt worden om aan historisch onderzoek te doen en nieuw grafisch werk te creëren. BINGO focust hierbij op het historisch onderzoek, PIP* op de creatie van nieuw werk.

Het resultaat: een fascinerende blik op de wereld van onderzoek en creatie in volle evolutie.

BINGO (Belgisch Instituut voor Grafisch Ontwerp) is een onafhankelijke organisatie die functioneert als kenniscentrum en presentatieplatform voor grafisch ontwerp in en uit België. Momenteel werken ze aan de ontwikkeling van een online platform voor Belgisch grafisch ontwerp.

PIP* (Post Identity Project*) biedt een programma voor recent afgestudeerde grafisch ontwerpers van LUCA School of Arts en KASK & Conservatorium waarin de (grafische) identiteit van Design Museum Gent wordt herzien. Gedurende de verbouwing van het museum, verkent PIP* welke verschillende (grafische) identiteiten een museum vandaag kan aannemen. Dit gebeurt via experiment, zelf geïnitieerde projecten en interne opdrachten. De leden van PIP* worden op regelmatige basis afgewisseld. Het Gentse collectief 019 en Design Museum Gent bieden een professionele omkadering doorheen het proces. Als designmuseum vinden we het immers opportuun dat onze grafische identiteit de actuele grafische cultuur weerspiegelt en jong grafisch talent stimuleert. PIP* biedt een platform aan jonge grafisch ontwerpers, geïntegreerd in een museale werking.

Ding Vitrine Graphic Design Museum Gent

Praktisch

Graphic Design Museum Gent
DING Vitrine, Drabstraat 2, 9000 Gent
5.05.2023 - 18.06.2023
Je kan de tentoonstelling doorlopend doorheen het etalageraam bekijken.

Meer persinformatie en of beeldmateriaal (niet voor publicatie)

Bie Luyssaert

Design Museum Gent

Communicatie

+32 497 59 33 17
bie.luyssaert@stad.gent