Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Mu VS handout d
OBJECT

d

7
Zetel voor Woning 
Geerardijn
Huib Hoste BE
1927
hout, textiel 
collectie Design Museum Gent

8
standing lamp
n°1 black
Muller Van Severen BE voor
valerie_objects
2015
gepoedercoat staal
collectie valerie _objects

Deze staande lamp is een verdere uitwerking van de hanglamp die Muller Van Severen presenteerden op hun allereerste tentoonstelling in 2011. Beide stukken komen voort uit hetzelfde concept: de ruimtelijke materialisatie van eenvoudige en kleurrijke lijntekeningen. Standing lamp bestaat uit bijna niets meer dan een vloeiende gebogen lijn met een gloeilamp aan het uiteinde. Twee smalle lijnen onderaan dienen als benen en zorgen ervoor dat de lamp kan staan.

9
marble bench

Muller Van Severen BE
2015
marmer
collectie Muller Van Severen

Marble bench kenmerkt zich door een eenvoudige vorm, gecombineerd met het expressieve oppervlak van marmer. In het ontwerp komt de esthetiek van de families Muller en Van Severen samen. Fien Muller, dochter van kunstenaar Koen Muller, komt uit een familie van antiquairs en groeide op in een huis gevuld met zeventiende-eeuwse schilderijen en historische meubels en objecten. Hannes Van Severen, zoon van ontwerper Maarten Van Severen en kleinzoon van schilder Dan Van Severen, komt uit een artistieke familie waarin mini­malisme de toon zette. Elke versie van marble bench heeft een ander patroon en dus een verschillende uitstraling.