Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
16.12 Flag icon
9.04.2007

AJOUR. Juweel uit beeld

Debuck
Debuck2
Siegfried De Buck, Luc Derycke & Bart Janssen

Ajour. Juweel uit beeld is een onderzoek naar de representatie van het juweel in woord (gedicht) en beeld (foto). Het onderzoek wordt gevoerd in een boek met gedichten en foto’s en in een tentoonstelling met een boek, reële juwelen, foto’s en gedichten.

De juwelen zijn van Siegfried De Buck, de gedichten van Bart Janssen en de foto’s en de vormgeving van het boek van Luc Derycke. Het ontwerp van de tentoonstelling werd gezamenlijk uitgewerkt.

De onvrede van Siegfried De Buck met de gangbare voorstellingswijze van (zijn) juwelen is het uitgangspunt: glanzend papier met glanzende foto’s van glanzende sieraden op glanzende lijven ….
Dit strijkt in tegen het weerbarstige karakter van zijn werk dat gekenmerkt wordt door ongebruikelijke technieken en materialen. De gedichten en de foto’s verzetten tegen de gladde kijk op het sieraad.
Ze laten het worstelen met glans en vorm.

De juwelen van Siegfried De Buck in ongewone doen brengen en ze zo betrappen op onverwachte betekenissen, dat is de uitdaging die tekst en voorstelling in dit project aangaan.