Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
7.10 Flag icon
16.06.2024

Art Nouveau Schatten

Buiten de muren

Brussel viert in 2023 het Art Nouveau Jaar. Victor Horta bouwde 130 jaar geleden namelijk het állereerste art-nouveauhuis: Hotel Tassel. Maar voor de hoogtepunten van de art nouveau moet je dit jaar niet alleen in Brussel zijn. Ook in Blankenberge zijn heel wat belle-époquewoningen gebouwd met art-nouveau-elementen. Het Belle Epoque Centrum toont hoe de stijl zijn weg vond in het interieur van velen.

In de belle-époqueperiode wordt art nouveau populair. Deze nieuwe stijl is niet alleen te zien in de kunst en architectuur van toen, maar vindt ook zijn weg naar het interieur via dagdagelijkse voorwerpen zoals meubels, servies, sieraden,….Typisch in België en Frankrijk zijn de sierlijke lijnen geïnspireerd op de planten- en dierenwereld. In het oosten van Europa (met Wenen als centrum) zien we een eerder strakkere (Sezession) stijl opduiken.

Bewonder in de expo prachtige schatten van klinkende namen zoals Henry Van de Velde, Fernand Khnopff, James Ensor, Jozef Hoffman, Thonet en Kammerer. Tussen de vele objecten ontdek je meer dan 80 collectiestukken van Design Museum Gent.

In samenwerking met Design Museum Gent, vzw De Vrienden van het Begijnhof Sint-Truiden en privéverzamelaars.

MEER INFO