Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
29.03 Flag icon
1.06.2014

Brilliant by Design

Glas en porselein uit Tsjechië

De Tsjechische republiek is terecht trots op haar glaswerk en porseleingoed. Het gouden tijdperk situeert zich in de 18de eeuw. De glas- en porseleinproductie blonk uit door hoog vakmanschap, verfijnde esthetiek en een sterke vormentaal. De producten uit de Tsjechische werkplaatsen waren wereldwijd dan ook zeer gegeerd.

Voeg aan deze kwaliteiten nog een uitgekiend systeem van middelbare en hogere beroepsopleidingen toe en dit garandeert ook in de 20ste eeuw tot vandaag een hoge technische en esthetische kwaliteit. De Tsjechische glas- en porseleinbedrijven prijzen zich gelukkig dat ze er steeds in slagen invloedrijke kunstenaars en ontwerpers aan te trekken.

De tentoonstelling focust op opmerkelijke ontwerpen in glas en keramiek van de voorbije decennia. Naast het werk van de belangrijkste Tsjechische designiconen toont de expositie objecten van hedendaagse ontwerpers. Verleden en heden zijn vertegenwoordigd door diverse producenten en door verschillende creaties van uitstekende kwaliteit. Het is een dialoog tussen tijdperken en tussen ontwerpers.

Voor de tentoonstelling, een realisatie van de Czech Centres, is een speciale presentatie geconcipieerd door Olgoj Chorchoj Studio. De selectie van de kunstenaars en hun werk was in handen van Petr Novy, vooraanstaand kenner van het Tsjechisch glas en porselein.