Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda
2.06 Flag icon
3.06.2023

CoGhent Festival

2 & 3 juni in De Vooruit

Wat als digitaal erfgoed publiek goed wordt en iedereen er mee aan de slag kan gaan? Wat als een buurtwerker de handen in elkaar slaat met een museummedewerker? Wat gebeurt er als je een hoogtechnologische box vol digitale collecties in een woonwijk, naast een school of een woonzorgcentrum neerpoot?

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni presenteert Collectie van de Gentenaar de resultaten van een avontuurlijke tocht met cultureel erfgoed in Gentse wijken en met Gentse burgers. Doe mee met de workshops en demo’s. Geniet van de filmvertoningen van de verschillende verhalen uit de CoGent-box én een heuse première over het leven in Gent vroeger en nu. Feest mee op het slotfeest van de Collectie van de Gentenaar.

Meer info

3 juni Promobeeld workshop Coupee collage collectief1

Schrijf je zeker ook in voor onze workshop Atelier Coupee op zaterdag 3 juni van 14:00 tot 16:00.

Tijdens Atelier Coupee duiken we in jouw en onze geschiedenis, en maken er een nieuw artistiek verhaal mee.
In deze workshop nemen we je mee door de wonderlijke diverse wereld van het collage maken. En dat is veel meer dan knippen en plakken. Schuif mee aan tafel, en laat je verrassen door het materiaal en de verhalen. Ga mee op zoektocht naar het toeval: plooi, scheur, niet, kleef en eindig de middag met een origineel zelfgemaakt kunstwerk, gebaseerd op materiaal uit de collectie van elke Gentenaar!

Info & inschrijven