Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda

19.11.2018

Composieten en textiel

Lezingen

De composiettechnologie is de laatste jaren in volle ontwikkeling. Dit niet in het minst omdat in vele sectoren het gebruik van lichtgewichtstructuren sterk in opmars is. Er is grote vraag naar nieuwe, betaalbare lichte materialen die liefst ook vlot recycleerbaar zijn.

Design Museum Gent, LUCA School of Arts en KU Leuven organiseren op 19 november 2018 een lezingennamiddag voor een ieder die betrokken is of zich betrokken voelt in de wereld van materialen, ontwerp en kunst, werelden die vaak ver van elkaar staan, maar mekaar weliswaar kunnen versterken, om het in composiettermen te zeggen.

Rode draad zijn textiele composietmaterialen en composietmateriaal gebaseerd op mycelium.

Sprekers die hun verhaal uit de doeken zullen doen zijn Fransje Gimbrère (NL), Kristel Peters (BE) en een medewerker van ontwerpbureau envisions (NL).

Gelieve binnen de 7 dagen de kosten voor deelname te storten op rekening AGB Kunsten en Design – Design Museum Gent, BE33 0910 1974 1246, met vermelding van de datum, je familienaam en het aantal deelnemers. Zo niet zullen wij de plaatsen vrijmaken voor anderen. Dankjewel.

Ik ga akkoord dat er foto's worden genomen & gepubliceerd