Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Agenda

25.11.2018

Dag van de Wetenschap

Compowat? Composiet!

De wetenschap achter composieten is niet alleen voor onderzoekslaboratoria, industrie en wetenschappelijke handboeken. Ook een aantal herkenbare producten kunnen aantonen hoe composieten werken. Ignaas Verpoest, curator van de expo Fibre-Fixed. Composites in Design, en studenten Materiaalkunde van de KU Leuven verduidelijken op een erg concrete wijze het composietconcept. Ontdek zelf de belangrijkste eigenschappen van composieten en maak je eigen stukje van dit bijzondere materiaal!

Ontwerpers in actie

Het Nederlandse ontwerperscollectief envisions ging in zee met Eco-Oh!, een Belgisch bedrijf dat zich bezig houdt met de recyclage van de meest complexe en gemengde plastic verpakkingen. De ‘mat’, die ECO-Oh! eerder ontwikkelde op basis van gewassen plastic flakes gemengd met gerecycleerde polyester vezels, werd door de ontwerpers van envisions vanuit verschillende perspectieven benaderd. Zij wisten verschillende bijzondere eigenschappen te onttrekken, die geleid hebben tot nieuwe mogelijkheden en ideeën voor het materiaal.

Emma Wessel en Robin Pleun Maas, ontwerpers van envisions, begeleiden en demonstreren met de heatpress het maken van een staal.