Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding & verbouwing. Vandaag: dak- en bekabelingswerken
bekijk de tijdlijn
Agenda

1.07.2021

Huis op z’n kop

Dagatelier voor kinderen

Wilde jij altijd al een gek huis ontwerpen, een bijzondere machine bouwen of een eigenaardig voorwerp bedenken? Tijdens dit atelier gaan we de hele dag aan de slag als ontwerper. We kijken naar opmerkelijke voorwerpen en buitengewone huizen in het museum, laten onze fantasie de vrije loop en tekenen en bouwen zelf onze meest interessante ontwerpen.

We laten ons inspireren door de tentoonstelling Home Stories, waarin interieurs worden getoond die de voorbije 100 jaar bepalend waren voor hoe we nu wonen. Ook gaan we aan de slag met OpenStructures. Dit is een ontwerpsysteem waarin samen-bouwen en zelf-doen centraal staan. Op die manier wil OpenStructures kinderen en jongeren spelenderwijs laten kennismaken met collectief, flexibel en duurzaam ontwerp.

Lukt deze datum niet voor jou? We hebben ook nog een dagkamp op 2.07, 30.08 en 31.08

Praktische info

Breng een lunchpakket, drankje en versnapering mee voor in de pauze.

We gaan creatief aan de slag met verschillende materialen, zorg dat je kind knutselkledij draagt die eventueel wat vuil mag worden.

We werken volgens de op dat moment geldende coronamaatregelen. We bezorgen u indien nodig de exacte afspraken in de week voor het dagatelier.

Annuleringsvoorwaarden:

  • Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte als je toch niet kan deelnemen aan het museumatelier, zo kunnen we iemand anders blij maken met een plaatsje. Stuur daarvoor een mail naar museum.design@gent.be
  • De inschrijving kan kosteloos geannuleerd worden tot 14 dagen voor de start van het atelier. Annuleer je later, dan wordt het inschrijvingsgeld niet meer teruggestort. Bij annulering met gegronde reden (sterfgeval, ziekte, …) krijg je het inschrijvingsgeld terugbetaald bij voorleggen van de nodige bewijsstukken (overlijdensbericht, ziektebriefje). Hou er rekening mee dat een terugbetaling enkele weken kan duren.
  • Indien het atelier omwille van aangepaste coronamaatregelen niet kan doorgaan zal het inschrijvingsgeld teruggestort worden.

Heb je nog vragen? Contacteer ons door te mailen naar museum.design@gent.be.

Tickets