Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Pop-up Home(Land) open van 10:00 tot 18:00
bekijk de tijdlijn
Expo
15.01 Flag icon
27.02.2000

Dansk Design

Deense Vormgeving

Goede vormgeving bepaalt sterk het dagelijks leven in Denemarken. De Deense overheid is bekommerd om kwaliteitsvol design en vertrouwt haar opdrachten toe aan bekwame architecten en ontwerpers.

Net na de tweede wereldoorlog zijn het Hans J. Wegner, Borge Mogensen, Arne Jacobsen en Poul Hennigsen die bekendheid geven aan de Deense Vormgeving. Ze creëren betere gebruiksvoorwerpen voor een grote bevolkingsgroep. Hun vormgeving getuigt van een groot gevoel voor kwaliteit en voor duurzaamheid. Functionaliteit en esthetische waarde staan centraal. Inmiddels zijn hun ontwerpen klassiekers geworden.

De jonge ontwerpers treden in de voetsporen van de vorige generatie. Zij zetten de traditie van functionele en mooie gebruiksvoorwerpen verder, maar houden in hun ontwerpen ook rekening met ecologische en energiebesparende aspecten. Er wordt enorm ingespeeld op milieuaspecten. Ze binden daarenboven de strijd aan tegen overproductie van "onnodige" producten.

De tentoonstelling Dansk Design brengt een overzicht van Deense vormgeving vanaf de jaren 30 tot en met vandaag. Volgende disciplines komen aan bod: meubilair, serviesgoed, grafische vormgeving, industriële vormgeving, juwelen, ...