Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
30.10 Flag icon
3.11.2000

De schitterende schatkist

Schatkist

"De zeearend is een schip dat op weg is naar Zuid-Amerika. Midden op zee wordt het verrast door een verschrikkelijke storm."

" . . . In een hoek van het kombuis staat een zilveren kist. Ze is versierd met email. Het is een zware kist. In de kist zitten prachtige schelpbekers . . . "

Dit zijn maar enkele fragmentjes uit het spannende dagboek van Anna. Een meisje dat op een pirateneiland verzeild raakt en jullie uitnodigt om samen met haar op schattenjacht te gaan.

Wat kan je zoal ontdekken? Een schelpbeker met de god van de zee, een zilveren bootje, een uil met een lichaam van kokosnoot, het schaakspel van de piraten, gouden ringen. Je kan het zo gek niet bedenken of je zal het vinden.

Naar aanleiding van het succes van het zomeratelier De schitterende Schatkist organiseert de educatieve dienst nogmaals een werkweek. Ieder ontwerpt een schatkist vol schatten. Elke dag zetten we een stapje dichter bij de museumschat. Het wordt een schitterende week.

Voor wie en wanneer: 6 tot 9 jaar van maandag 30 oktober tot en met vrijdag 3 november 2000 waar: Museum voor Sierkunst en Vormgeving, Jan Breydelstraat 5, 9000 Gent info & reservatie: 09/267.99.99

De tentoonstelling loont ook de moeite om met je juf of meester te bezoeken. De educatieve dienst heeft een speciaal "zilveren" programma in petto voor leerlingen van 5de en 6de leerjaar. Wil je iets meer te weten komen over nautilusbekers of vergulde uilenbekers, schalen van serpentijnsteen, molenbekers, berenleiders, . . . kom dan langs met de klas. Graag eerst een seintje natuurlijk (09/267.99.99).