Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
29.05 Flag icon
29.08.2010

De stille kracht van thee

Cover Thee

Thee is ongetwijfeld de meest populaire drank ter wereld, met de langste en rijkste geschiedenis. Achter een kopje thee schuilt 5000 jaar theecultuur. Voor de Japanners gaat theedrinken samen met een uitgebreide spirituele ceremonie, terwijl de Russen zich rondom een samovar scharen om gezellig wat te praten.

In Engeland zweren de Britse lady’s bij hun afternoon tea, terwijl in Marokko theeschenken eerder een mannenzaak is. India is ’s werelds grootste theeleverancier terwijl de oorsprong van dit hele verhaal zich afspeelt in het machtige China, waar, volgens de overlevering, keizer Shen Nung omstreeks 3000 v. C. voor het eerst – door een toevallige lentebries – theeblaadjes in zijn kokende waterketel vond.

Ter gelegenheid van de presentatie van het boek De Stille Kracht van Thee (auteur: Ann Vansteenkiste; uitgeverij: Davidsfonds Leuven) toont Design Museum Gent een kleine selectie uit zijn collectie theepotjes, theeschepjes, theekopjes en theebussen.