Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

23.04.2017

Design for [every]one

Tentoonstelling voor één dag

Ergonomische hulpmiddelen op maat van mensen met beperkingen

De zorgsector zoekt naar ergonomische hulpmiddelen voor mensen met beperkingen. Niemand heeft hetzelfde lichaam, toch is het aanbod van hulpmiddelen klein. Aan de hand van foto's, filmpjes en objecten tonen we hoe studenten van de Howest co-creatiescenario’s uitwerken voor het bedenken, maken en verspreiden van open-design hulpmiddelen.

Workshop: WK Design for [every]one

uurvan 11:00 tot 12:00
van 14:00 tot 16:30
(vrije inloop)
waarDesign Museum Gent
prijsgratis

Na het spannende Wereldkampioenschap Design tijdens de museumnacht gaan we deze keer verder.

De deelnemers zullen tijdens dit kampioenschap dezelfde dagdagelijkse hindernissen moeten overwinnen zoals heel wat mensen met specifieke beperkingen. Het is nog maar de vraag of zij tevens zullen slagen in hun opdracht door een persoonlijk hulpmiddel te bedenken dat hen hierbij kan helpen?

Wie gaat de uitdaging aan? Wie gaat de mist in? Wie wordt de nieuwe Wereldkampioen Design 2017?

Dit wordt wederom topsport van het allerhoogste niveau. Inschrijven is niet nodig. Zet je er gewoon bij en neem deel!

Lezing

uur11:00
waarDesign Museum Gent
prijsgratis

Lieven De Couvreur (industrieel product ontwerpen) en Anne Dejager (ergotherapie), docenten bij Howest, vertellen hoe studenten co-creatiescenario’s uitwerken voor het bedenken, maken en verspreiden van open-design hulpmiddelen. Binnen design for [every]one helpen ze mensen met een unieke beperking en specifieke zorg. Voor de lezing is inschrijven verplicht via het onderstaande formulier.