Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

24.03.2022

Design × Imagination

Design Dialogues

met Cream on Chrome (NL) & Fiona Raby (UK), gemodereerd door Nadine Botha (NL)

Ondanks het feit dat wij over meer informatie, instrumenten en kennis beschikken dan ooit tevoren, lijkt het alsof de problemen in de wereld op gespannen voet staan met elkaar.

Maar wie en wat definieert deze problemen? Hoe worden verschillende percepties en realiteiten die worden vormgegeven door het nieuws, technologie en voorwerpen, geconsumeerd? Moet iets echt zijn om gedachten en werkelijkheden te beïnvloeden?

Kan design worden gebruikt om het bereik te vergroten van wat wordt verbeeld en als mogelijk wordt beschouwd? En kan dit uitnodigen tot alternatieve houdingen, gedragingen en toekomsten? In deze Design Dialogues bespreken we het gebruik van de verbeelding en het imaginaire als hulpmiddelen in design, en hoe dit individuele agency en collectieve realiteiten beïnvloedt.

Herbekijk op Facebook

Design Dialogues

Design x Digital Collection maakt deel uit van de gecureerde lezingenreeks Design Dialogues georganiseerd door het Design Departement van KASK & Conservatorium en Design Museum Gent. Eigenzinnige stemmen uit het brede ontwerpveld worden uitgenodigd om te reflecteren over de rol en toekomst van design in een veranderende wereld. Elke lezing is een kritische dialoog rond een thema en wordt afgesloten met een open discussie tussen de sprekers en het publiek. Na een wervelende eerste editie zetten we koers richting een nieuwe reeks verdiepende gesprekken. Het concept is licht bijgestuurd: jong talent krijgt nu carte blanche om een ervaren expert uit te nodigen voor een inspirerende dialoog. Onze missie blijft ongewijzigd: engagerende perspectieven aanreiken die ons kunnen helpen bij de uitdagingen van vandaag en morgen.