Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
29.03 Flag icon
9.06.2014

Dyson Design

Geheimen onthuld

James Dyson ontwikkelde de allereerste stofzuiger met cycloontechnologie iets meer dan 20 jaar geleden. Wat begon met één man en één idee groeide uit tot een internationaal technologiebedrijf met meer dan 1700 ingenieurs wereldwijd. Uitvindingen van Dyson zijn onder andere de revolutionnaire handdrogers, ventilatoren zonder bladen en een digitale motor die aan 110.00 toeren per minuut draait.

Maar wat volgt er nog van Dyson? Slechts enkelen kennen het antwoord op deze vraag en terecht: alle Dyson technologie wordt ontwikkeld in hun top secret Research, Design en Development afdeling. Elk idee wordt gedocumenteerd en achter slot en grendel bewaard. Ontwerpen blijven beschermd terwijl ze uitgetekend en ontwikkeld worden, de prototypes gemaakt en getest worden en de uiteindelijke machine in productie gaat.

Vanaf 29 maart kan iedereen een kijkje nemen achter de schermen van Dysons researchafdeling. Het Design Museum Gent onthult wat er achter gesloten deuren gebeurt.