Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
8.11 Flag icon
15.03.2009

En iedereen ging op zijn mieren zitten

Mieren

“Hij had zijn vader thuis nooit op een stoel zien zitten, en ook zijn moeder niet en zijn grootvader niet en zijn grootmoeder niet. Ook het dorp zat nooit op een stoel. Hij wist niet of de mensen er geen hadden omdat ze te arm waren of omdat ze er geen wilden. Ik maak een stoel voor het dorp, dacht hij. Ik geef iedereen een stoel en iedereen zal blijven zitten. Hij wist precies wanneer hij dat dacht en wat hij toen voelde. Hij was twaalf jaar en vijf dagen en een koning op een troon in een boom.”

Het verrassende verhaal over de wondere wereld van de stoel is een ode aan dromers en kunstenaars. Paul De Moor weet te boeien door de onverwachte wendingen, de opgeroepen beelden en het spel met klanken. Het boekje is schitterend geïllustreerd door Sabien Clement. Het streelt de verbeelding en prikkelt.

Naar aanleiding van de voorstelling van En iedereen ging op zijn mieren zitten brengt het Design Museum Gent een kleine presentatie, waarin stoelen, illustraties en tekst hand in hand gaan.