Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding & verbouwing. Vandaag: dak- en bekabelingswerken
bekijk de tijdlijn
Agenda
24.04 Flag icon
25.04.2021

Erfgoeddag

Nachtelijk feestweekend in het museum

Al sinds 2001 blaast Erfgoeddag nieuw leven in de verhalen en objecten die onze grootouders, overgrootouders, betovergrootouders en alle generaties voordien voor ons achterlieten. Het is dé feestdag voor iedereen die zot is van cultureel erfgoed of ermee wil kennismaken. Dit jaar viert Erfgoeddag zijn 20e verjaardag en net daarom maken ook wij er dit jaar een feestweekend in plaats van feestdag van. Niet enkel op zondag maar ook op zaterdagavond is het ganse museum gratis toegankelijk en dompelen we je onder in het thema van 'De Nacht'.

Zin om eens bij zonsondergang of volledig in het donker het museum te ontdekken? Samen met de andere Gentse musea organiseren we op zaterdag vanaf 18:00 een nocturne. Een goede nachtrust gegarandeerd!

Verhaaltjes voor het slapengaan

24.04.2021 

In de tentoonstelling Home Stories zie je bijzondere huizen van de voorbije 100 jaar. Architecten en ontwerpers dachten er goed over na. Fantaseer jij wel eens over het huis van je dromen? Ook in verhalen duiken de meest ongewone, griezelige of knotsgekke huizen op. Benieuwd naar deze verhalen? Kom en luister! Na een boeiende vertelling door Veerle Ernalsteen ben je helemaal klaar voor de nacht!

Reserveer tickets voor je kinderen hieronder. Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen vragen we dat 10 – 12 jarigen een mondmasker dragen. Tickets voor (groot)ouders die ondertussen de expo’s willen bezoeken, boek je hierboven.

wanneer 18:00–18:30
19:00–19:30
wie 6 – 12 jaar

De Kleine Quiz over Het Grote Circusbed

25.04.2021

Zorg dat je goed uitgeslapen bent want alle bezoekende bubbels kunnen op Erfgoeddag deelnemen aan De Kleine Quiz over Het Grote Circusbed. Wie van jullie doorgrondt de meeste geheimen van dit heerlijke stuk design? Wrijf de zandkorrels uit je ogen en wie weet verover jij de titel van Meest Wakkere Bezoeker! De quiz gaat doorlopend door in het museum tussen 10:00–12:00 en 13:00–17:00.

Met steun van de Vlaamse Overheid via de culturele activiteitenpremie.