Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda

28.04.2019

Erfgoeddag

Hoe maakt u het?

Kom op zondag 28 april naar Erfgoeddag, dé feestdag voor al wie cultureel erfgoed een warm hart toedraagt. Het museum is de hele dag gratis. Maar is er meer: onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt deze editie volop de schijnwerpers op vakmanschap, leren en maken. Hoe maakt u het? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het woordje ‘beter’ toe en je zit in het hart van design en Design Museum Gent. Duik in het restauratiewerk met een lezing of maak het live mee in een demonstratie vanaf 14:00. Schrijf je hier in.

Lezing

Meubelrestaurateurs aan het woord en aan het werk


Meubelensembles van Henry van de Velde, Huib Hoste en Alfred Hendrickx werden de voorbije maanden toevertrouwd aan professionele restaurateurs. Op basis van historisch en wetenschappelijk onderzoek naar technieken en materialen gingen zij aan de slag. Deze meester-restaurateurs doen hun verhaal én je krijgt ook nog eens de primeur deze prachtige stukken te bewonderen. Schrijf je hieronder in voor de lezing van 10:30 – 12:00.

Demonstratie

Meubelrestaurateurs aan het werk


De restaurateurs van Design Museum Gent demonstreren een staaltje van hun kunnen: hoe verwijderen zij oude vernislagen van een meubel, hoe herstellen ze een beschadigde zitting van een armstoel? Ontdek hoe ze een 19e-eeuws toiletmeubeltje proberen zijn oude glans terug te geven. Kom langs tussen 14:00 en 16:00 en ontdek de knepen van het vak.