Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
bekijk de tijdlijn
Expo
13.10 Flag icon
13.01.2008

Ettore Sottsass

Ettore Sottsass (1917-2007) opende in 1947 zijn eigen ontwerpstudio voor architectuur en design. Vanaf 1958 zou hij, meer dan 20 jaar lang, designraadgever zijn voor Olivetti. Een van de meest in het oog springende ontwerpen uit die periode is ongetwijfeld de schrijfmachine Valentine, die thans is opgenomen in de permanente collecties van belangrijke musea. Gedurende de late jaren 60- vroege jaren 70 speelde Sottsass een belangrijke rol in de avantgardecultuur. Zijn definitieve afwijzing van het modernisme leidde tot het oprichten van alternatieve tendensen die we onder de noemer van antidesign design kunnen plaatsen. Sottsass werkte zowel voor Studio Alchimia als voor de Memphis-groep. 

Tot op het einde van zijn leven was deze nestor nog altijd actief binnen Sottsass Associati, een groep van bevriende designers. De tentoonstelling, georganiseerd naar aanleiding van de 90ste verjaardag van Ettore Sottsass, brengt een overzicht van zijn omvangrijke, maar verscheiden oeuvre. Zowel het aspect architectuur als vormgeving komen aan bod.

Sottsass overleed op 31 december 2007