Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Vandaag gesloten, kom morgen van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Agenda

21.02.2018

FILMREEKS / 2001: A Space Odyssey (1968)

Als verlengstuk van de expo ‘Hello, Robot.’, kan je bij Sphinx Cinema terecht voor het filmluik rond robots. Maandelijks serveren zij een familiefilm op zondag (10u30) en een classic op woensdag (20u). Filmliefhebbers die een ticket kopen voor een robotfilm, kunnen nadien bij afgifte van hun filmticket de expo aan reductietarief bezoeken.

Schenk geen aandacht aan zij die beweren dat de film een gedateerd stuk antiek uit de jaren 60 is. Oké, de toetsenborden, de televisieschermen en de mantelpakjes van de hostessen in het ruimteveer ogen anno nu een beetje vintage. Maar ‘2001’ staat voor eeuwig en altijd - and beyond the infinite - overeind als een kathedraal. Zoek niet naar antwoorden, maar laat de film als een magische golf over je heen komen en door je heen trekken. Eigenlijk laat Stanley Kubrick zich hier kennen als een ware en pure beoefenaar van het medium cinema. Een meesterwerk.

2001 A Space Odyssey 1968 Space Station One By Robert Mc Call
regie Stanley Kubrick
scenario Stanley Kubrick, Arthur C. Clarke
cast Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester
productie Verenigd Koninkrijk, VS 1968
taal Engels, Russisch
ondertitels Nederlands
duur 2u 29min