Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
19.11 Flag icon
5.03.2017

Generatie-interviews

Gewapend met passie, enthousiasme en ondernemingszin gaan studenten aan de slag met camera en microfoon. Vanuit hun architectuuropleiding brengen ze duo-interviews, waarbij een jongere generatie praktijkdocenten in gesprek gaat met haar helden uit het recente verleden. Wat waren de uitdagingen en de sleutelconcepten binnen ontwerpen in de jaren ’70-’80 en hoe verschillen ze met de hedendaagse? Welke invloed oefent het architectuurdiscours en haar kristallisatie via diverse beroepspraktijken uit op het onderwijs? En is dat vandaag anders dan vroeger? Vanuit het Lichtbed van 51N4E en Chevalier-Masson kijk je naar duo-gesprekken tussen Jan De Vylder en Jos Van Driessche, Mira Sanders en Paul Gees, Karel Wuytack en Johan Van Geluwe, Koen Deprez en Luc Deleu, Wim Van der Vurst en Claire Bataille, en ten slotte tussen Dag Boutsen en Lucien Kroll.

In het voorjaar van 2017 worden er tevens diverse lezingen over deze gesprekken met de betrokken personen op Campus Sint-Lucas georganiseerd.

In samenwerking met Archipel, studio Fragile en KU Leuven