Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
19.11 Flag icon
5.03.2017

Hands on Design

8e Triënnale voor Vormgeving

Gent is van 19 november 2016 tot 5 maart 2017 helemaal Hands on Design en dat is niet zomaar. Ambacht leek tot voor kort een oud, beladen woord, maar is vandaag overal. Nieuwe machines en technologieën maken handwerk opnieuw economisch rendabel. Door het creatief gebruik van deze nieuwe mogelijkheden, krijgt handwerk nieuwe verschijningsvormen. Dat zorgt er ook voor dat meerdere startende designstudio’s hun eigen ontwerp zelf uitvoeren. En die handmade slaat aan. Eén van de redenen is ongetwijfeld de virtuele wereld die mensen doet snakken naar echte, tastbare producten. Objecten met een duidelijke maker en een duidelijk verhaal. 

Het nieuwe economische potentieel is curator Johan Valcke niet ontgaan. Hands on Design brengt makers, designers en bedrijven samen om nieuwe producten te creëren die de meerwaarde en de gevoelswaarde van dat gewaardeerde handwerk in zich hebben. Benieuwd naar de chemie tussen designer/maker en bedrijven? Ontdek het dit najaar in Design Museum Gent.

Partners Hands On Design