Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Expo
6.09 Flag icon
12.10.2008

Hella Jongerius

Dutch Design Days

Hella Jongerius (°1963) is geboren in De Meern (Nederland). Ze studeerde industrieel ontwerp aan de Design Academy in Eindhoven en heeft sindsdien elementen uit die discipline vermengd met traditioneel vakmanschap voor meubilair, textiel en keramiek.
Jongerius is werkzaam op het raakvlak van design, ambacht, kunst en technologie om zo traditionele en hedendaagse invloeden, high-tech en low-tech, het industriële en het artisanale, te laten versmelten. Zij is één van de meest opwindende en vernieuwende figuren in het hedendaags design. Vele van haar vroege ontwerpen werden gefabriceerd door Droog Design, het invloedrijke Nederlandse designcollectief. Nu laat ze haar eigen werk produceren via Jongeriuslab, haar Rotterdamse studio. Zij ontwikkelt ook producten voor producenten zoals Royal Tichelaar Makkum, Vitra en Ikea.

De tentoonstelling in Gent brengt enkele van haar ontwerpen voor Vitra (The Bovist, The Worker, The Rotterdam Chair), de vazen voor Ikea en enkele borden uit het Porcelain Color Research project waaraan zij met Royal Tichelaar in Makkum (Nederland) heeft gewerkt.