Tijdens de Gentse Feesten: performances in de expo Maarten Baas. Gratis toegang tot het hele museum voor Gentenaars! ▶︎
Vandaag open van 10:00 tot 18:00
plan je bezoek
Expo
14.07 Flag icon
30.09.2007

Henry van de Velde

Vdv Boekentoren
Architectuurfoto’s

50 jaar geleden overleed Henry van de Velde, een ontwerper met een lange carrière en een Europese kunstenaar avant la lettre. Van de Velde wist zich te profileren van art-nouveaugrootmeester tot voortrekker van het modernisme. Hij bouwde niet minder dan vier woningen voor zichzelf. Daarnaast was hij ook architect van kunstscholen, musea, theaters, monumenten en bibliotheken.
Een fototentoonstelling, georganiseerd 50 jaar na de dood van Henry van de Velde, illustreert het indrukwekkend oeuvre dat de Belgische architect op zijn palmares heeft staan.