Je gebruikt Internet Explorer. Deze site werkt het best op een recentere browser zoals Chrome, Firefox of Safari. Lees hier meer

Gesloten voor uitbreiding en verbouwing
DO THE RIGHT DING/STEUN
Agenda
13.07 Flag icon
22.07.2018

Maarten Baas Makes Time

Theater tijdens de Gentse Feesten

Tijdens de Gentse Feesten brengen Design Museum Gent, Maarten Baas en De Kwekerij 5 Times: vijf keer een performance die het thema tijd uitvergroot. Doorheen de tentoonstelling Maarten Baas. Hide & Seek staan vijf houten cabines met daarin een mix van tableaux vivants, performances en designobjecten. De productie is een feest van de creativiteit dat dwars door de grenzen van de disciplines snijdt. Net als de tentoonstelling zelf trouwens: de ontwerpen van Baas bevinden zich op het snijvlak van kunst en design. Voor zijn reeks Smoke, verbrandde hij bijvoorbeeld meubilair. In Clay presenteert Baas stukken die door kinderen lijken geboetseerd uit Play-Doh, terwijl ze in feite gemaakt zijn van heel sterke synthetische klei. In de baanbrekende reeks Real Time maakte hij dan weer klokken met een 12 uur durende video waarin een man elke minuut de wijzers opnieuw schildert en weer weghaalt. Raak even de tijd kwijt of raak er helemaal van in de ban.

In samenwerking met: De Kwekerij en Refu Interim
Met dank aan het Stimuleringsfonds
Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.